HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 1 de març de 2016

Asir Altuna Iza. Euskai, 2015
amb: Iraia Elias, Kandido Uranga, Klara Badiola, Amparo Badiola i ander Litus
VO en èuscar amb subtítols en castellà. 103 minuts

<<Amama és un personatge de la pel·lícula, però més enllà del personatge és un concepte, és el coneixement heretat i transmès per generacions, és la saiesa que ens connecta amb els nostres avantpassats. L’Amama de la nostra pel·lícula és un personatge simbòlic que no necessita parlar per comunicar-se; és un personatge d’una gran bellesa i dignitat.
La protagonista de la pel·lícula és la neta, Amaia, dona jove i forta que està en un moment de canvi i ruptura. Ruptura amb les tradicions i amb el seu pare. I que s’enfronta al repte d’assumir la transmissió de coneixement i al mateix temps de trencar amb la generació anterior.
El mas està en perill i una forma de ser i entendre el món desapareix. Les generacions que conviuen en aquell espai veuen la vida de manera molt diferent.
Per a mi era important que la protagonista fos un personatge femení, i que la ruptura generacional a la pel·lícula fos també un xoc de gèneres masculí-femení, dues maneres de veure el món i actuar. Per això l’eix central de la pel·lícula és l’enfrontament pare-filla, Tomàs-Amaia, i al llarg de la narració he volgut aprofundir en un canvi de paradigma on les accions més violentes i físiques que provenen del personatge central masculí porten al punt màxim de tensió i ruptura. I a partir d’aquí el paradigma femení va prenent el comandament de l’acció i aconsegueix desbloquejar el conflicte, el retrobament ve a través d’un acte de sensibilitat, d’una acció no violenta, a través del treball amb les mans, d’una acció física però no agressiva.>>

TRÀILER                                                  ASIER ALTUNA IZA       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada