HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 2 de maig de 2017

Zhang Yimou. Xina, 2014
amb: Gong Li, Chen Daoming, Zhang Huiwen i Guo Tao
VO en madarí amb subtítols en castellà. 104 minuts

A principis dels anys setanta, Lu Yanshi fuig d’un camp de treball en un intent de tornar amb la seva família, a la que porta anys sense veure. La seva filla Lu Danyu intenta impedir el retrobament per por a que afecti la seva carrera com a ballarina, i aconsegueix que el seu pare i la seva mare no es vegin.
Uns anys després, al final de la Revolució Cultural, Lu Yanshi per fi pot tornar a casa legalment i reunir-se amb la seva família. Però no tot transcorre com ell espera. La seva dona Feng Wanyu ha estat malalta i no el reconeix. Tanmateix no ha oblidat el seu marit, el recorda tal com era en el passat i espera el seu retorn.
El director adapta una novel·la de Giling Yan que s’inspira en la història del seu avi durant la Revolució Cultural. L’home va estar a la presó i ella va descobrir un munt de cartes i diaris que havia escrit durant aquell període i que va plasmar en la seva novel·la.
Per raons sensibles i polítiques Yimou va haver de descartar molts passatges del llibre. Va utilitzar la part final de la novel·la per confeccionar la part inicial de la pel·lícula, i a partir d’aquí va crear un munt d’històries noves.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada