HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre
dimarts 24 d’abril de 2012

Andres Veiel. Alemanya, 2011
Amb: August Diehl, Lena Lauzemis i Alexander Fehling
VO en alemany amb subtítols en castellà. 124 minuts

Alemanya occidental, any 1961. El jove universitari Bernward Vesper descobreix que té moltes coses en comú amb la jove universitària Gudrun Ensslin. Tots dos se senten fascinats per la literatura i es pregunten sobre el paper dels seus pares durant el III Reich. Mercès als coneixements i a la dedicació de Gudrun, Bernward funda una editorial. Tots dos comparteixen feina i llit. S’estimen apassionadament malgrat l’actitud contrària de les seves famílies. Davant la inquietud creixent de l’època, l’enèrgica parella ataca aferrissadament el conformisme imperant.
Al 1964 es traslladen a Berlín, on uneixen les seves forces amb escriptors d’esquerres i activistes polítics per crear un moviment de porpocions globals: Si no nosaltres, ¿qui? Si no ara, ¿quan?
Malgrat tenir una editorial política d’èxit, per Gudrun ja no n’hi ha prou amb les paraules. La parella coneix el rebel Andreas Baader i Gudrun se sent atreta per les seves opinions radicals. Al 1968 Gudrun s’integra a la causa proviolència d’Andreas Baader, mentre Bernward arrisca la seva salut mental prenent drogues psicodèliques amb la dèria d’aconseguir escriure la novel·la que canviarà el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada