HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre
dimarts 26 de juny de 2012


Alejandro Brugués. Cuba/Espanya, 2011
Amb: Alexis Díaz de Villegas, Jorge Molina, Andrea Duro, Andros Perugorria, Jazz Vila i Eliecer Ramírez
VO en castellà. 94 minuts
 50 anys després de la Revolució Cubana, una nova revolució arriba a l’Havana. Una misteriosa infecció està convertint els seus habitants en morts vivents assedegats de carn humana. Enmig d’aquesta invasió de zombies, els mitjans oficials comuniquen que els estralls són causats per dissidents pagats pels Estats Units. El pànic s’apodera de tots els habitants fins que Juan arriba per rescatar-los: descobreix que pot matar els morts vivents destruint-ne el cervell i decideix muntar un petit negoci sota l’eslògan: “matem els seus éssers estimats”. Tot enfrontant-se als morts vivents, Juan farà alguns calés.
El cinema de zombies es trasllada a un escenari encara per conquerir: l’Havana, amb una comèdia de terror amb crítica social i amb tants esclats de riure com de sang.
Alejandro Brugués es confessa seguidor des de petit de les pel·lícules de zombies, especialment de Posesión infernal de Sam Raimi. I es va preguntar ¿què passaria en un país com Cuba, que porta 50 anys preparant-se per a un enfrontament amb els Estats Units, si, en lloc d’això, hagués d’enfrontar-se a una invasió de zombies? En opinió del realitzador, els cubans tenen tres formes d’afrontar els problemes: posen un negoci, s’adapten i segueixen amb les seves vides o es llencen al mar i fugen: <<La pel·lícula m’oferia l’oportunitat de fer les coses realment difícils pels cubans, omplint el país de zombies, però a la vegada em presentava un protagonista que podia prendre una opció diferent, que podia dir, no vaig a tolerar això, és el meu país, l’estimo i em quedaré a defensar-lo>>.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada