HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 8 de gener de 2013

Pablo Berger. Espanya, 2011
Amb: Maribel Verdú, Daniel Giménez Cacho, Ángela Molina, Pere Ponce, Macarena García i Josep Maria Pou
Muda amb rètos en castellà. Blanc i negre. 104 minuts
<<És una pel·lícula de grans passions, d’amor i d’odi, d’extrems que es toquen i que es mouen en el terreny del pervers i l’emotiu. És una versió de Blancaneus, però també és un homenatge a tots els contes. Blancaneus és un conte de tradició oral, que duu segles transmetent-se de pares a fills, fins que el recopilaren els germans Grimm, però no és original seu. Nosaltres l’hem agafat prestat i li hem afegit aparicions de la Caputxeta Vermella, la Ventafocs o Alícia al país de les meravelles. I també referències a la novel·la gòtica, a la novel·la victoriana o a l’esperit de les gernanes Brontë. ¡O Dickens! Oliver Twist també hi és present.
A nivell cinematogràfic el cinema mut va ser una referència clara: Abel Gance, Dreyer, Murnau... Tots teníem clar que volíem fer una pel·lícula muda per al públic d’avui. Però també hi ha influències del cinema no mut més primerenc: Freaks: la parada de los monstruos (Tom Browning, 1932) i certes seqüències de El crepúsculo de los dioses (Billy Wilder, 1950). El personatge de Maribel Verdú està inspirat en Greta Garbo, Marlene Dietrich i Gloria Swanson, però sobretot té un punt de femme fatale a l’estil Pola Negri.
Hem fet un film a l’estil Hollywood ibèric on el context era fonamental: havia de desenvolupar-se en el sud d’Espanya i en un context taurí.>>
TRÀILER                                                                                                   PABLO  BERGER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada