HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 11 de juny de 2013


Andrea Segre. Itàlia, 2011
Amb: Zhao Tao, Rade Serbedzija, Marco Paolini i Roberto Citrán
VO en italià amb subtítols en castellà. 100 minuts

Shun Li treballa en una atapeïda fàbrica tèxtil als afores de Roma. Sense previ avís, l’obliguen a marxar-se a un poble pesquer situat a la llacuna de Venècia per fer-se càrrec del petit bar del port. Allà coneix Bepi, un pescador eslau a qui els seus amics anomenen “el poeta”. La relació entre tots dos, criticada per alguns, esdevindrà una fugida poètica de la soledat, un diàleg entre dues cultures que, tot i que diferents, no són tan distants l’una de l’altra.
<<La idea de la pel·lícula sorgeix de dues necessitats: d’una banda, la de trobar una història a la vegada realista i metafòrica, una forma de parlar de la relació entre l’individu i la identitat cultural en un món que tendeix cada vegada més a crear oportunitats per la contaminació i les crisis d’identitat; d’altra, el desig de parlar de dos indrets importants en la meva vida, que són molt emblemàtics en la Itàlia d’avui: els multiètnics afores de Roma i el Véneto, una regió que ha experimentat un vertiginós crexement econòmic, passant en molt poc temps de ser una terra d’emigració a una aterra d’immigració. Chioggia, una petita ciutat llacuna amb una forta identitat social i territorial, és el lloc perfecte per narrar aquest procés fins i tot amb més èmfasi.
És també una síntesi de la meva feina com a director de cinema documental. En els darrers deu anys he tractat dos temes principals: l’emigarció cap a Europa i el territori social i geogràfic del Véneto. Aquesta experiència m’ha ajudat a descobrir la dimensió ínitma i profundament humana de la realitat.>>

TRÀILER                                                                            ANDREA  SEGRE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada