HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 1 d’abril de 2014

Nikolaj Arcel. Dinamarca, 2012
amb: Alicia Vikander, Mads Mikkelsen i Mikkel Boe Bolsgaard
VO en danès i anglès amb subtítols en castellà, 137 minuts

Dinamarca, a principis de la dècada de 1770. L’autèntica història d’un home normal que va conquerir el cor de la reina i va començar una revolució. La pel·lícula es centra en el triangle format pel cada cop més embogit Cristian VII de Dinamarca, l’idealista i il·ustrat Johann Friedrich Struensee i la jove, bo i que emprenedora, reina Carolina Matilde. Relata l’apassionada vida d’uns idealistes valents que ho arrisquen tot per l’alliberament del poble i el seu romanço prohibit, dos fets que van transformar una nació per sempre.
<<La pel·lícula tracta d’una jove anglesa, culta i intel·ligent, que es trasllada a Dinamarca per casar-se amb el rei. Descobreix un país força endarrerit i conservador, que fins i tot censura algunes de les seves lectures. També descobreix que el seu marit no hi toca gaire. El rei contracta un metge nou que s’enamora de la reina i ella el correspon. El metge acaba controlant el poder a Dinamarca i això li permet efectuar un seguit de millores socials, abans de ser descobert i caure en desgràcia.
Sembla un conte de fades, però va passar realment. Hem dramatitzat algunes escenes, alguns esdeveniments i, està clar, no estàvem allí per escoltar el que deien i no ens va quedar més remei que inventar o imaginar com se sentien en un moment o altre. Això no obstant, la major part dels esdeveniments són reals.>>

TRÀILER                                                      NICOLAJ ARCEL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada