HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 8 d’abril de 2014

Gilles Bourdos. França, 2012
amb: Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers, Thomas Doret, Michèle Gleizer i Romane Bohringer
VO en francès amb subtítols en castellà. 111 minuts

Costa Blava, 1915. En l’ocàs de la seva vida, Pierre-Auguste Renoir viu turmentat per la pèrdua de la seva dona, els dolors artrítics i la notícia de que el seu fill Jean ha estat ferit a la guerra. Tanmateix, quan una jove entra en el seu món, una nova energia envaeix el pintor. Bellíssima i plena de vida, Andrée esdevindrà la seva darrera model i la font de joventut que necessitava.
Quan Jean torna a casa per recuperar-se, també cau rendit als encants de l’estrella pèl-roja que brilla en el firmament de Renoir. Malgrat l’oposició del seu pare, s’enamora de la indomable jove, i el gran cineasta comença a manisfestar-se.
<<El darrer període d’Auguste Renoir exclou qualsevol reflexió sobre la decrepitud. Ni la mort de la seva esposa ni la paràlisi que a poc a poc s’apodera d’ell es deixen notar en els seus darrers quadres. Noble i heroic fins a l’agonia, decidit a fixar tota la gràcia del desig i tota l’alegria de la vida, Auguste Renoir va recrear en el seu jardí el paradís pictòric dels seus mestres: Rubens, Giorgione, Tiziano i l’escola francesa del segle XVIII. Durant tota la seva vida va pintar sobretot dones, flors i nens.>>

TRÀILER                                                            GILLES BOURDOS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada