HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 26 de maig de 2015

Gran Bretanya/França/Alemanya, 2014
amb: Timothy Spall, Paul Jesson, Dorothy Atkinson, Marion Bailey, Karl Johnson, Ruth Sheen i Amy Dawson
VO en anglès amb subtítols en castellà. 150 minuts

Mr. Turner explora els darrers 25 anys de la vida de l’excèntric pintor anglès J.M.W. Turner (1775-1851).
Durant aquests 25 anys, Turner es dedica a viatjar, pintar, passar temporades amb l’aristocràcia en el camp anglès i freqüentar bordells. Profundament afectat per la mort del seu pare i estimat per una minyona a la qual subestima i de la qual ocasionalment se n’aprofita sexualment, manté una relació íntima amb la mestressa d’un hostal al costat del mar. Com a membre popular i anàrquic de la Reial Acadèmia de les Arts, és admirat i denigrat pel públic i la reialesa.
<<Mr. Turner tracta sobre les tensions i els contrastos entre un home mortal i la seva obra atemporal, entre la seva fragilitat i el seu poder.
Com a artista, Turner va ser un gegant. Amb una ment privilegiada i intransigent, va ser extraordinàriament prolífic, revolucionari, molt hàbil en el seu ofici i amb una gran clarividència.
Tanmateix, com a ésser humà, era un personatge estrambòtic, vulnerable, imperfecte, erràtic i a voltes aspre. Podia ser egoista i fals, pervers però alhora generós, capaç de generar una passió i una poesia desbordants.>>

TRÀILER                                                 MIKE LEIGH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada