HORARIS SESSIONS DIMARTS I DIMECRES D'OCTUBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS I DIMECRES D'OCTUBRE
Descarrega't aquí el tríptic d'octubre


dimarts 5 de maig de 2015


Andrey Zvyagintsev. Rússia, 2014
amb: Alexey Serebryakov, Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov, Roman Madyanov i Anna Oukolova
VO en rus amb subtítols en castellà. 141 minuts

Kolya viu en una petita ciutat propera al mar de Barentsz, al nord de Rússia. Regenta un taller de cotxes a prop de casa seva, on viu amb Lilya, la seva jove esposa, i Roma, el seu fill d’un matrimoni anterior.
Vadim Cheleviat, el batlle de la ciutat, està disposat a apropiar-se del negoci, la casa i el terreny de Kolya. Primer, li ofereix diners, però Kolya no concep la vida sense el seu taller i les seves terres i, sobretot, sense poder contemplar la bellesa natural que l’ha envoltat des que va n´´eixer. Més tard, davant la negativa de Kolya, Vadim Cheleviat decideix utilitzar mètodes més expeditius.
<<Estic convençut que, sigui quina sigui la societat en què viu cadascun de nosaltres, des de la més desenvolupada fins a la més arcaica, arribarà el dia en què tots haurem d’enfrontar-nos a l’alternativa de viure com a esclau o com a homes lliures. I si pensem que ha d’existir un tipus de règim estatal que ens alliberi d’aquesta elecció, no podem estar més equivocats. En la vida de tota persona arriba un moment dicisiu en que hom es troba davant del sistema, del “món”, i en el que hom ha de defensar el seu sentit de la justícia, la seva interpretació de Déu a la terra. Ara bé, ja que encara és possible plantejar aquestes preguntes a l’espectador i trobar un heroi tràgic enmig d’aquests paratges, sento que la meva pàtria encara no està perduda de per vida.>>

TRÀILER                                       ANDREY  ZVYAGINTSEV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada