HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 29 de novembre de 2016

Naji Abu Nowar. Jordània, 2014
amb: Jack Fox, Huseein Salameh, Hassan Mutlag I Jacir Eid
VO en àrab amb subtítols en castellà. 100 minuts

L’acció se situa a l’Aràbia de 1916. L’imperi britànic avança davant la decadència dels otomans. Aquest període històric ha estat abordat en diverses ocasions per cineastes occidentals, però el film d’Abu Nowar aporta una perspectiva desconeguda i necessària que procedeix de l’altre costat: la dels autòctons, la de la gent del desert.
En la seva missió per conquerir aquest territori inhòspit, un oficial de l’exèrcit anglès arriba per obrir-se camí entre les dunes. Una família de beduïns li servirà de guia. El més petit del clan, Theeb (“lobo”, en castellà), observa encuriosit l’estranger. Les seves maneres, els sofisticats artefactes que guarda dins la seva maleta són un enigma fascinant pel nen.
No es tracta d’un violent xoc de civilitzacions, sinó de la trobada de dos mons contraposats que, de sobte, es necessiten l’un a l’altre. Lobo és una producció visualment majestuosa i despullada d’ostentacions innecessàries on el desert es representa com un escenari salvatge regit pels seu propis codis. Malgrat que en plena Primera Guerra Mundial les conseqüències del conflicte comencen a sacsejar aquell immens paisatge que escapava a les cartografies occidentals, prevalen els valors locals i inalterables al pas dels forasters.

TRÀILER                                       CAIMÁN CUADERNOS DE CINE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada