HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 15 de novembre de 2016

Rudi Rosenberg. França, 2015
amb: Raphaël Ghrenassia, Joshua Raccah, Géraldine Martineau, Guillaume Cloud Roussel i Johanna Lindstedt
VO en francès amb subtítols en castellà. 81 minuts

Si hi ha una cinematografia que contempli un ventall ampli de sensibilitats en el retrat de l’adolescència és sens dubte la francesa. No és d’estranyar, per tant, que, en un país en el que fins i tot les adaptacions de clàssics tant populars com El pequeño Nicolás mantenen una certa dignitat, sorgeixi una pel·lícula com El novato, capaç de combinar les virtuts clàssiques del cinema d’autor europeu amb la nova comèdia americana que va triomfar durant la passada dècada.
L’efervescència dels seus (en la major part dels casos, debutants) actors i actrius és un dels punts forts d’El novato, una virtut que Rosenberg ja exhibia en els seus curts previs.
El novato no es diferencia massa de qualsevol comèdia americana (per exemple, en l’ús dels interludis musicals), però aviat deixa entreveure una profunda humanitat, així com una extraordinària habilitat per recrear vivament les sensacions pròpies de l’adolescència, exposades amb un optimisme que no rebutja ni traeix la complexitat d’allò real, ni tampoc no oblida el dolor que sol acompanyar als processos d’adaptació a un nou entorn vital.>>


També es profectarà el dilluns 14 de novembre en 2 sessions: 17:00 i 19:00h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada