HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 2 de desembre de 2014



Jim Jarmusch. Estats Units, 2013
amb: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska I John Hurt
VO en anglès amb subtítols en castellà. 123 minuts

<<És una història d’amor fora del normal i corrent entre un home i una dona, Adam i Eva. Aquests dos amants són l’arquetip del foraster, el clàssic bohemi, extremadament intel·ligent i sofisticat, però, tot i així, en plena possessió del seu instint animal. Han viatjat arreu del món: han experimentat moltes vivències extraordinàries, sempre vivint en l’obscur marge de la societat. I, igual que la seva història d’amor, el seu particular punt de vista de la història de la Humanitat s’estén a través dels segles, ja que resulten ser vampirs.
Però aquesta no és la típica història de vampirs. Ambientada en les singulars ciutats de Detroit i Tànger, i prenent partit majoritàriament per la nit, Adam i Eve han de beure sang humana per sobreviure. Però ara viuen el el segle XXI, on una mossegada al coll d’un desconegut seria temerària i retrògrada i, per tant, la sang que els alimenta ha de ser pura i lliure de contaminació. I, gairebé com les ombres, han aprés fa molt de temps a evitar hàbilment l’atenció de les autoritats.
Per al propòsit de la nostra pel·lícula, el vampir és una ressonant metàfora, una forma d’emmarcar les intencions ocultes de la història. Aquesta és una història d’amor, però també és la història de dos extraordinaris forasters que, degut a les seves estranyes circumstàncies posseeixen una vasta visió de la història de la Humanitat, incloent els seus impactants guanys i els seus tràgics i terribles fracassos. Adam i Eve són ells mateixos metàfores del precedent estat de l’ésser humà. Són fràgils i estan en perill, són susceptibles a les forces naturals i a la reduïda visió d’aquells que es troben en el poder.>>




ADAM
Encara que és especialment sensible a la música i el so, l’interès i el coneixement d’Adam per les arts, la literatura, la història, la medicina i les matemàtiques és extens. Tot i que creu cegament en els guanys de la Humanitat, Adam sent que la major tragèdia humana és la manca d’estima dels éssers humans per la imaginació i moltes de les seves manifestacions, a més de la seva incapacitat de saber utilitzar adequadament moltes de les descobertes de l’home.

EVE
Ella és el complement perfecte d’Adam, animant-lo quan està deprimit i tornant-li la fe en la imaginació humana, la qual ell posa en dubte. Eve posseeix una exuberant apreciació per la consciència eterna. Creu que la seva immortalitat és un gran regal que no ha d’ésser malversat i que la vida, encara que precària i fràgil, és massa valuosa per malbaratar-la.

TRÀILER                             DOSSIER DE LA PEL·LÍCULA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada