HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 16 de desembre de 2014

Alex Van Warmerdam. Holanda, 2013
amb: Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval, Sara Hjort Ditlevsen i Eva Van de Wijdeven
VO en neerlandès amb subtítols en castellà. 113 minuts

Tot i que no es tracta d’una pel·lícula de vampirs, sí que té connotacions de cinema fantàstic. No en va va guanyar el premi a la millor pel·lícula a Sitges 2013.
Tres homes armats estan caçant al bosc. La seva presa s’amaga sota els seus peus: un home sòrdid i brut que dorm en un refugi sota terra que ell mateix ha costruït. Borgman aconsegueix fugir dels seus perseguidors i avisa els seus companys, que s’amaguen en refugis semblants.
Borgman camina per la frondosa avinguda d’un barri residencial. Truca a un dels timbres i demana a qui obre la porta si pot prendre un bany. La seva presència amenaça d’enderrocar la façana acuradament aixecada al voltant d’una parella benestant, els seus tres fills i la mainadera.
<<A Borgman volia mostrar com el mal es presenta amb un aspecte normal davant nostre cada dia, el de la gent educada. Homes i dones normals que realitzen la seva tasca amb orgull i satisfacció i amb una atenció escrupolosa pel detall. Volia mostrar que el mal no solament actua durant les fredes nits hivernals, sinó també durant l’estiu càlid i reconfortant. I també volia mostrar com un home com Borgman, que es presenta sempre de forma imprevista, pot arribar a seduir una dona de forma tan poderosa que la faci caure rendida als seus peus.>>

TRÀILER                                       ALEX VAN WARMERDAM


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada