HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 4 de novembre de 2014


Hany Abu-Assad. Palestina, 2013
amb: Adam Bakri, Leem Lubany, Waleed F. Zuaiter, Samer Bisharat I Eyad Hourani
VO en àrab amb subtítols en castellà. 97 minuts

<<En el cas d’Omar, totes les escenes són creïbles i s’acosten molt a la realitat. És veritat que la pel·lícula es basa en una estructura dramàtica amb coincidències que poden semblar fictícies, però només en una ocasió vaig desviar la narrativa per obtenir més dramatisme. A part d’això, crec sincerament que tota la pel·lícula reflecteix la Palestina ocupada tal com és avui.
El mur d’aïllament ha dividit ciutats, pobles i camps de refugiats palestins, superant les zones on viuen. En molts casos no queda molt clar quina és la part ocupada i quina no. Per exemple, a Jerusalem, ambdós costats del mur estan ocupats. La meva intenció va ser crear una ciutat palestina virtual en la que el mur divideix la ciutat, el poble i el camp de refugiats sense que hi hagi diferències entre ambdós costats.
Saltar el mur forma part de la vida quotidiana a Palestina. Fins i tot hi ha persones que es guanyen la vida ajudant altres persones a enfilar-se al mur. Cal entendre que el mur d’aïllament no es construeix com una frontera entre Israel i Cisjordània, sinó per separar els palestins. Alguns pobles han estat partits per la meitat. Saltar el mur és una ocupació diària, i es fa per raons molt diferents: feina, família, supervivència i, per descomptat, amor.
El tema principal d’Omar és la confiança, la seva importància en les relacions humanes i la seva volatilitat. La confiança està en la base de l’amor, de l’amistat i de la lleialtat. És intangible, pot ser molt forta i molt fràgil alhora.>>

TRÀILER                                                 HANY ABU-ASSAD

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada