HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 11 de novembre de 2014


Claudio Giovannesi. Itàlia, 2012
Amb: Nader Sarhan, Stefano Rabatti, Brigitte Apruzzesi i Marian Valenti Adrian
VO en italià amb subtítols en castellà. 99 minuts

<<L’Alí té els ulls blaus és una pel·lícula que vol parlar sobre l’adolescència a la societat multicultural italiana d’avui: la vitalitat i la complexitat de l’adolescència, la recerca turbulenta d’una identitat.
Nader, egipci nascut a Roma, és per a mi un símbol de la segona generació italiana: la identitat en el seu esdevenir, una balança entre l’herència de la religió i les lleis del seu pare i els costums occidentals de la Itàlia d’avui. Nader, en aquest equilibri, està cremant aquesta suspensió, i l’intent inconscient de conèixer-se a si mateix es converteix en una història èpica i quotidiana.
De vegades la integració en àrees de l’extraradi es confon amb l’homologació, amb la pèrdua de la pròpia cultura i religió, per abraçar el nihilisme actual de la societat de consum.
Però escollint quedar-se al costat de Nader, només un pas enrere, les raons que prevalen en la seva lluita diària són les de l’adolescència, amb els seus valors morals absoluts: vivint l’amor sense barreres i l’amistat com a fraternitat.
El punt de partida d’aquest treball és precisament el conflicte que Nader experimentava com a esser humà, abans de convertir-se en el personatge: l’amor per una noia italiana, viscut quasi en clandestinitat, en contra de les prohibicions dels seus pares i de la seva cultura.>>

TRÀILER                                                 CLAUDIO GIOVANNESI



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada