HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 29 de juliol de 2014

Alexander Payne. Estats Units, 2013
amb: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Bob Odenkirk i Stacy Keach
VO en anglès amb subtítols en castellà. 115 minuts

Aquesta és la història de la família Grant de Hawthorne, Nebraska. L’obstinat i taciturn Woody està de tornada de la vida i possiblement hagi esdevingut un vell inútil, però creu que té una darrera oportunitat de marcar la diferència: un avís de que ell és l’afortunat guanyador d’un concurs milionari.
Per a reclamar la seva fortuna, Woody insisteix en què ha d’arribar ràpidament a l’oficina de l’empresa de sortejos a Lincoln, Nebraska, un viatge de 750 milles que sembla poc realista tenint en compte que amb prou feines pot creuar el carrer, almenys sense aturar-se a fer una copa. Preocupat per l’estat mental del seu pare, l’acompanyarà a contracor el seu fill David en un viatge que sembla econòmicament inútil a primera vista.
Tanmateix, el seu estrany viatge esdevé una mena de moderna odissea familiar quan s’hi afegeixen la seva dona i el seu altre fill, que contemplen Woody con un heroi.
Filmada en cinemascope blan i negre que reflecteix la bellesa obscura d’un petit poble d’Estats Units i els elevats contrastos d’humor i angoixa, la pel·lícula dóna resposta a les preguntes sobre els arrels i els enigmes de la família, la il·lusió, la dignitat i l’autoestima en un guió sobre la salvació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada