HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 10 de febrer de 2015

Bertrand Tavernier. França, 2013
amb: Thierry Lhermitte, Raphael Personnaz, Niels Arestrup, Bruno Raffaelli, Julie Gayet i Anaïs Demoustier
VO en francès amb subtítols en castellà. 113 minuts

El ministre d’Afers Exteriors francès Alexandre Taillard de Worms és un seductor. Passeja la seva melena platejada i el seu cos atlètic des de la tribuna de Nacions Unides a Nova York fins al polvorí d’Ubanga. Interpel·la els poderosos i invoca els esperits més magnànims perquè torni la pau al món, calmant aquells que volen prémer el gallet i cuidant la seva aura de futur Premi Nobel de la pau còsmica.

Alexandre Taillard de Worms és una ment poderosa que es recolza en la santíssima trinitat dels conceptes diplomàtics: legitimitat, unitat i eficàcia. Ataca els nord-americans conservadors, els russos corruptes i els xinesos cobdiciosos. El món no es mereix la grandesa de l’esperit de França, però, dit això, sembla que el país li quedi petit.

El ministeri d’Afers Exteriors contracta el jove Arthur Vlaminck perquè redacti els discursos del ministre. Des del principi haurà d’aprendre a adaptar-se a la susceptibilitat i l’entorn de la presidència, obrint-se camí entre el director de gabinet i els consellers, en un ambient on regna el nerviosisme, l’ambició i les ganivetades per l’esquena…

Albira el destí del món, però l’amenaça la inèrcia dels tecnòcrates.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada