HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 15 de gener de 2013


Fernando Trueba. Espanya, 2012
Amb: Jean Rochefort, Aida Folch, Claudia Cardinale, Götz Otto, Chus Lampreave i Christian Sinniger
VOSE en francès. Blanc i negre. 104 minuts
<<Es tracta d’una pel·lícula que parla de grans temes, però no volem que disserti sobre ells. Mirar de front les coses, però fugint de la transcendència i la grandiloqüència. La vida i la mort, la joventut i la vellesa. La bellesa en temps d’horror. Que no ho són tots? Una pel·lúcla sobre el sentit i la necessita de l’art. Sobre la recerca de la bellesa.>>
                                                                                              FERNANDO  TRUEBA
L’escultor francès octogenari Marc Gross persegueix obstinadament aquella idea fulgurant, aquell vol d’inspiració, aquella utenticitat no ofegada per la perfecció capaç de capturar la vida i l’emoció dins d’un dibuix, en una peça escultòrica, en una obra d’art.
Trueba mostra respectuosament com el seu artista intenta trobar aquella veritat intangible que se li esmuny, una i altra vegada, mentre observa i estudia la seva model, una jove catalana compromesa amb els maquis i fugitiva d’un camp de concentració, ja que la història transcorre en el sud de França durant l’ocupació nazi. Aquella pacient, serena i constant recerca de l’escultor a través de la seva relació amb la noia (per la que es filtren inevitables equívocs, ingredients de sensualitat epifànica) reverbera, a manera de ressonància metafòrica, en la batalla que el cineasta lliura per atrapar la veritat d’aquella relació i d’aquella recerca creativa.
TRÀILER                                     CAIMÁN CUADERNOS DE CINE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada