HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 13 de maig de 2014

Lars von Trier. Dinamarca, 2013
amb: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgärd, Stacy Martin, Shia Labeouf, Christian Slater, Connie Nielsen i Uma Thurman
VO en anglès amb subtítols en castellà. 110 minuts

Joe desperta apallissada en un carreró fosc. Seligman, excèntric però amable, l’acull a casa seva. Ella decideix contar-li la història de la seva vida en vuit capítols, des de la seva iniciació sexual adolescent fins que descobreix que és nimfòmana, passant per la seva iniciació al sadomasoquisme o la seva relació amb P, a qui converteix en la seva deixebla.
Durant les prop de dues hores que dura la pel·lícula, una successió d’escenes narrades en flashback per una dona anomenada Joe evoca un seguit de situacions en les que ella fa l’amor amb nombrosos homes, mostrant per a l’ocasió tant els atributs físics d’ella com els d’ells. El personatge és el mateix, però la dóna que narra els episodis està interpretada per Charlotte Gainsbourg, mentre que els episodis en flashback d’aquest primer volum són interpretats per la jove i atractiva Stacy Martin.
Nymphomaniac volum 1 esdevé un pols entre una veu femenina que reclama el seu propi càstig per immoral i una veu masculina conciliadora disposada a comprendre-ho tot de la forma més civilitzada possible.
Polimòrfica i multiorgàsmica, Nymphomaniac sembla més interessada en els aspectes més existencials que en els morals de la protagonista i conté el persoatge més lluminós en la trajectoria cinematogràfica de Lars von Trier. Es tracta de Seligman, un home reprimit en matèria sexual, que intentarà enlluernar-la amb els seus coneixements enciclopèdics.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada