HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 20 de desembre de 2016

Alfonso Gómez-Rejon. Estats Units, 2015
amb: Thomas Mann, Olivia Cooke i RJ Cyler
VO en anglès amb subtítols en castellà. 105 minuts

Alfonso Gómez-Rejon adapta la novel·la Me and Earl and the Dying Girl de Jesse Andrews, una història de maduresa protagonitzada per un aspirant a realitzador de cinema. Andrews reconeix certs tocs autobiogràfics en la història: <<A l’institut, jo era emblant a Greg, el protagonista. El meu objectiu era portar-me bé amb gent de tota mena.>>
Yo, él y Raquel va guanyar el Gran Premi del Jurat i el Premi del Públic en el Festival de Sundance 2015.
Distreta i imaginativa en el seu aspecte audiovisual i amb un guió tan lluny de la complicitat que el públic reclama, com de l’estètica hipster, la pel·lícula de Gómez-Rejon no sols surt ben parada de tot un camp de mines moral, sinó que, a més, fa gala d’una penetraci´psicològica més atenta a l’empatia que a l’exhibicionisme.
                                                       
                                                                  FOTOGRAMAS

Yo, él y Raquel és alhora una tragèdia juvenil, una comèdia d’institut i un excel·lent catàleg de saviesa cinèfila. I el seu realitzador, un volcà de creativitat. Grans angulars, enquadraments amb molt d’aire per dalt, composicions amb el personatge en els extrems de la pantalla, acceleracions… A voltes en correspondència amb la narrativa i l’estat psicològic dels personatges. De vegades perquè sí.

                                                                  EL PAÍS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada