HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre
dimarts 10 d’abril de 2012




Nanni Moretti. Itàlia, 2011
  Amb: Michel Piccoli, Nanni Moretti, Margherita Buy, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa i Franco Graziosi
                               VO en italià amb subtítols en castellà. 104 minuts

 El nou Papa pateix un atac de pànic poc abans d’aparèixer al balcó de Sant Pere al Vaticà per saludar els fidels que han esperat pacientment la decisió del cònclave. Els seus consellers, incapaços de convence’l que és l’home adequat per a la feina, busquen l’ajut d’un reconegut psicoanalista, famós i ateu. Però la por a la responsabilitat és quelcom al que ha d’enfrontar-se tot sol.

<<Moretti observa el Vaticà com un espai sense història, com un món allunyat del present que vol resoldre els problemes del món sense coneixe’l. A l’interior de la cort cardenalícia, el món es regeix a partir d’un seguit de cerimònies que perpetuen una tradició sense tenir en compte que , a l’exterior, els guariments del poder no poden regir una comunitat que, més enllà de la tradició religiosa, té un marcat caràcter polític.

Al llarg de la pel·lícula, Moretti estableix interessants creuaments entre la psicoanàlisi i el teatre, descobrint que la gran frustració del Papa és no haver estat actor en la seva joventut, però també estableix un genial creuament entre el teatre religiós i el laic quan mostra els cardenals vestits de vermell ocupant la platea i avortant una representació teatral.>>

TRÀILER                                 CAHIERS DU CINÉMA ESPAÑA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada