HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre

dimarts 29 de maig de 2012


Chris Morris. Gran Bretanya, 2010
amb: Riz Ahmed, Arsher Ali, Nigel Lindsay, Kaylan Novak i Adeel Akhtar
VO en anglès amb subtítols en castellà. 102 minuts

Amb el seu humor delirant al servei dels aspectes més controvertits, candents i propers de la societat, el realitzador ofereix en aquest cas el retrat de quatre britànics d’origen pakistanès que somien en esdevenir muyahidins de la causa musulmana. Però Omar, el més llest de tots, es trobarà amb tres autèntics inútils: Hassan, un jove inconscient més preocupat pel rap que per la yihad; Fessal, que dissimula la seva fesomia “canviant la seva veu” i Waj, incapaç de comprendre el que ha de fer un bon musulmà en cada moment. Amb aquests tres gamarussos resulta evident que el pla inicial –cometre un atemptat a Londres—sen’n pot anar en orris.
Bona part de la gràcia de la pel·lícula es resumeix en descobrir les diferents humiliacions que poden patir els protagonistes, les absurdes idees que es poden inventar, les tragicòmiques teories que construeixen o les lamentables tonteries que arriben a dir.
Four lions no busca desenredar la complexitat social o intl·lectual del terrorisme, sinó dur fins a les darreres conseqüències les posicions de certs fanàtics per mostrar les seves absurdes i contradictòries conseqüències.

TRÀILER                                                                                                DIRIGIDO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada