HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 6 de novembre de 2012


John Michael McDonagh. Irlanda, 2011
amb: Brendan Gleeson, Don Cheadle, Mark Strong, Liam Cunningham i Fionnula Flanagan
VO en anglès amb subtítols en castellà. 95 minuts

Gerry Boyle és un excèntric policia irlandès, poca-solta i subversiu, que es veu obligat a col·laborar amb un ensopit agent de l’FBI per poder enxampar un grup de traficants de drogues que estan amenaçant la tranquil·litat del comptat de Galway.
John Michael McDonagh fa el seu debut darrera la càmera amb aquest film, barreja de western, comèdia negra i cinema policíac, imprimint-li un to entre còmic, enèrgic i transcendent, evitant les floritures formals i deixant que el seu domini del llenguatge “pop”, un guió molt sòlid, l’excel·lent repartiment, les melodies de Calexico i, sobretot, la melanconia inherent als paisatges celtes facin la resta.
Menció a part mereix la interpretació de l’actor Brendan Gleeson, que broda el seu personatge com a policia de dubtosa reputació. El sergent Gerry Boyle és el darrer dels independents. Encara que, pel seu aspecte personal, ningú no ho diria, es tracta d’una persona culta, interessada en la música i el cinema. Com els hi passa a tantes persones cíniques, en alguna part del seu interior s’hi amaga un idealista. Brendan Gleeson no havia tingut l’oportunitat de destacar en un paper des que el dramaturg Martin McDonagh, germà del realitzador, saltà del teatre al cinema amb la notable comèdia Escondidos en Brujas (2008).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada