HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 25 de juny de 2013

Òscar Aibar. Catalunya, 2012
Amb: Àlex Brendemühl, Maria Molins, Pere Ponce i Josep Maria Domènech
VO en català. 98 minuts

1936: esclata la Guerra Civil. Les milícies anarquistes aconsegueixen el poder al Baix Aragó. Al Matarranya en Ramon i la seva dona Dora anaguen un secret ancestral: unes llums misterioses que apareixen prop del bosc que envolta el seu mas. Segons la tradició familiar, són la porta a un altre món del qual no torna ningú.
Un anarquista enamorat de la Dora intenta carregar-se en Ramon, que es veu obligat a entrar en les llums i desaparèixer. Amb una tria de destacats actors, El Bosc segueix la línia del Guillermo del Toro d’El espinazo del diablo i El laberinto del Fauno, fent conviure el paisatge rural d’una Espanya en plen Guerra Civil amb el fantàstic.
Basada en un dels primers relats de l’escriptor Albert Sánchez Piñol, inclòs dins de la seva obra de ficció titulada Les edats d’or, El Bosc és una història en la qual s’endevinen ja tots els elements que configuraran després l’univers de Sánchez Piñol. D’una banda trobem un dels seus temes més recurrents: la lluita del natural (el caos i el fantàstic) contra l’humà (la civilització i el racional). D’altra banda, la por ancestral al monstre (el desconegut i el que és diferent), en la contemplació de l’horror en què ens veiem tots reflectits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada