HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 12 de novembre de 2013



Paolo i Vittorio Taviani. Itàlia, 2012
amb: Cosimo Rega, Salvatore Striano, Giovanni Arcuri, Antonio Frasca i Juan Dario Bonetti
VO en italà amb subtítols en castellà. 76 minuts

En una presó de Roma, un grup de presos prepara la representació de Juli César de Shakespeare, una obra amb la que s’identifiquen fàcilment, mentre obliden, per un temps, que viuen tancats.
El film fusiona amb tremenda coherència dos mons tan allunyats com el teatre i la institució penitenciària. A Vittorio i Paolo Taviani la idea els va sorgir després d’assistir a una representació de la divina Comèdia de Dante, a Rebibbia, una presó romana d’alta seguretat. <<Vàrem voler descobrir a través d’una pel·lícula com podia sorgir una interpretació tan bella d’uns marginats tan allunyats de la cultura>>, recorden.
Ambdós van tornar a Rebibbia per proposar-li al seu director Fabio Cavalli i als presos, la majoria condemnats per delictes de sang, el rodatge d’una pel·lícula que seguís el procés de construcció, els assajos i l’estrena de Juli César de Shakespeare. Tots van acceptar sense dubtar, permetent als Taviani introduir-se no tan sols en la seva representació, sinó també en les seves cel·les, les seves pors i els seu passat obscur. Rodada en blanc i negre i color, la pel·lícula barreja documental i ficció per oferir una nova lectura de l’obra de Shakespeare en particular i del teatre en general.

TRÀILER                                                                            FOTOGRAMAS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada