HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 5 de novembre de 2013


           
Jesús Monllaó. Catalunya, 2013
amb: José Coronado, David Solans, Julio Manrique i Maria Molins
VO en català i castellà. 92 minuts

Una de les idees més atractives que planteja Fill de Caín parteix de l’enfocament que el psicòleg Julio Beltrán li dona al tractament del trastorn de personalitat antisocial que exhibeix Nico Albert. A través d’aquesta elecció terapèutica, que sorgeix d’una interpretació purament psicològica en lloc de psiquiàtrica del que li passa a l’adolescent, el llargmetratge també fa referència a una confrontació entre una visió humanista, positivista, sobre la maldat humana i la noció clàssica de la mateixa. Beltrán busca corregir aquell comportament antisocial buscant la seva arrel en una disfunció familiar, apropant-se al noi amb el seu mateix llenguatge, però en realitat ensopega amb un problema molt més greu d’allò que aparenta.

L’apassionant no és que Nico personifiqui la maldat absoluta, sinó la possibilitat que la seva aparent vulnerabilitat no sigui més que una carota sota la que amagar les seves autèntiques intencions. Així doncs, sota la seva aparença de thriller psicològic, el que la pel·lícula proposa és una certa reflexió sobre les arrels del comportament humà des d’una perspectiva psicopatològica.

A primera vista, la subtrama sobre els escacs de Fill de Caín pot semblar un detall insignificant respecte a l’atractiu enfrontament psicològic entre Julio i Nico, però en realitat conté les claus principals que ajuden a entrendre tota la seva macroestructura dramàtica.

TRÀILER                                                                   DIRIGIDO


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada