HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 15 d’abril de 2014

Yoji Yamada. Japó, 2013
Amb: Yu Aoi, Satoshi Tsumabuki i Kazuko Yoshiyuki
VO en japonès amb subtítols en castellà. 146 minuts.

Una parella d’ancians que viu en una petita illa viatja a Tòquio per visitar els seus tres fills. Aquests volen que els seus pares es diverteixin a la capital, però al maeix temps estan ocupats en els seus treballs, permetent que els seus progenitors se sentin incomodats. Però aviat tot canvia.
El veterà Yoji Yamada ret homenatge amb aquesta pel·lícula a Cuentos de Tokio del cèlebre Yasujiro Ozu en el 50è aniversari de la seva mort.
Més enllà de la història que explica, el film d’Ozu va transcendir per la manera de filmar del director, col·locant la càmera a l’alçada dels ulls d’una persona asseguda a terra, i mostrant una cura exquisida en l’equadrament i la composició dels plans. 50 anys després de la seva estrena al Japó, Yamada manté l’argument de l’original i en copia el seu estil únic en la posada en escena. Només es permet un canvi en el seu context, traslladant la història des del Japó encara traumatitzat per la Segona Guerra Mundial d’Ozu, a l’actual clima de paranoia nuclear després de la catàstrofe de la central nuclear de Fukushima.


Aquesta pel·lícula només es projectarà en 2 sessions: 17:00 i 20:00 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada