HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 19 de maig de 2015

Laurent Cantet. França/Canadà, 2012
amb: Raven Adamson, Katie Coseni, Madeleine Bisson, Claire Mazerolle, Rachael Nyhuus I Paige Moyles
VO en anglès amb subtítols en castellà. 143 minuts

Durant l’any 1955, en una petita ciutat obrera dels Estats Units, un grup de noies adolescents es rebel·len contra la societat i funden la seva pròpia colla, Foxfire, amb la que pretenen viure segons les seves pròpies regles.
Quatre anys després de guanyar la Palma d’Or del Festival de Cannes amb La clase (2008), Laurent Cantet torna a elaborar un retrat de l’adolescència, malgrat que en aquesta ocasió es remunta als Estats Units dels anys 50 per adaptar la novel·la Puro fuego: confesiones de una banda de chicas, que Joyce Carol Oates va publicar el 1933. <<Molt dintre meu haig de sentir certa nostàlgia, el que explicaria per què sovint parlo de l’adolescència>>, reconeix Cantet. <<Potser el desig de seguir treballant amb adolescents, després de l’experiència de La clase, m’ha empès a voler adaptar aquesta novel·la per tornar a observar aquell moment de la vida en què decidim tantes coses sense saber-ne massa.>>
Malgrat que la pel·lícula està ambientada en els 50, està rodada d’una forma no gens clàssica, tractant de vincular les ànsies de llibertat d’aquell grup de noies al nostre temps present. <<Les lluites d’avui són un ressó de les de llavors. Laintemporalitat que la pel·lícula s’esforça en aconseguir es basa en aquesta idea>>, afirma el director.

TRÀILER                                                FOTOGRAMAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada