HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 12 de maig de 2015

Nuri Bilge Ceylan. Turquia/França/Alemanya, 2014
amb: Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akba, Ayberk Pekcan i Serhat Kiliç
VO en turc amb subtítols en castellà, 196 minuts

Aydin, un antic actor, regenta un petit hotel situat a l’Anatòlia Cntral amb l’ajut de la seva jove esposa, de la qual s’ha distanciat sentimentalment, i de la seva germana Necla, que acaba de divorciar-se.
A mesura que l’hivern avança i la neu cobreix l’estepa, l’hotel esdevé un refugi, però també un indret sense sortida que serveix per avivar els sentiments.
Amb la seva consagració definitiva a Cannes, Nuri Bilge Ceylan s’eleva a l’alçada dels seus ídols: Bergman, Tarkovsky o Antonioni. Tanmateix, el gran autor més admirat de Ceylan no és un cineasta, sinó el dramaturg Anton Txèkhov, en els relats del qual es va inspirar a l’hora de concebre Winter sleep, pel·lícula que representa un gir en la seva trajectòria: abans els seus personatges patien en silenci, ara peteixen incontinència verbal. Per això el protagonista és un vell actor, acostumat a declamar, que governa un hotelet enmig d’enlloc.
I tanmateix, Winter sleep no són únicament diàlegs bergmanians que il·lustren llums I obres de la condició humana a través de les relacions del protagonista amb la seva hermètica germana o amb la seva bonica jove esposa: també hi ha en ella moltes dosis d’humor negre.


Degut a la seva llarga durada, aquesta pel·lícula es projectarà en dues sessions: 17.00 i 20.30 h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada