HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 25 d’octubre de 2016

Iciar Bollaín. Espanya. 2016
amb: Anna Castillo, Javier Gutiérrez, Pep Ambrós i Manuel Cucala
VO en castellà. 100 minuts

Hi ha pel·lícules que s’encomanen de l’esperit dels seus personatges. El olivo, protagonitzada per una adolescent idealista, és una d’elles. La posada en escena participa de la ingenuïtat de la noia, que no coneix fronteres quan es tracta d’intentar l’impossible per tal de recuperar la salut del seu avi. I la missió impossible consisteix en recuperar l’olivera mil·lenària de la família, símbol etern que sempre els va atorgar la seva identitat i que l’època de crisi els va obligar a vendre.
Alma, la jove protagonista, s’enfronta a la seva família, crida, ofèn i defensa l’ancià, mentre el món es mostra indiferent. En el seu impuls infatigable, tot i que estiguin en joc les seves pròpies inquietuds, hi ha una energia capaç de superar la seva innocència, i el poder del cinema, en aquest sentit, és el de fer possible aquella manifestació de la seva voluntat en forma de viatge.
Quan la noia descobreix finalment on ha anat a aparar l’arbre, la pel·lícula esdevé una road-movie que transcorre a bord del camió de la família. El relat acaba fent possibles els somnis esbojarrats de la noia. Tanmateix, El olivo no és tant la història d’un viatge com el deliri, posat en imatge, d’un personatge al que la vida encara o ha castigat amb les seves limitacions.

TRÀILER                    CAIMÁN-CUADERNOS DE CINE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada