HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 17 de gener de 2017

Edward Zwick. Estats Units, 2015
amb: Tobey Maguire, Live Schreiber, Peter Sarsgaard, Lily Rabe, Michael Stuhlbarg i Sophie Nélisse
VO en anglès amb subtítols en castellà. 116 minuts

Al 1972, en plena Guerra Freda, el campionat mundial d’escacs va cobrar proporcions mediàtiques i polítiques sense precedents. L’enfrontament a Reykjavík entre el mític jugador nord-americà Bobby Fischer i el campió soviètic Boris Spassky va anar més enllà de la pura competició, catalogant-se com el “matx del segle”.
El caso Fischer és, d’una banda, un biopic de tall tradicional; d’altra, un clar exponent de cinema esportiu on dos fora de sèrie mesuren les seves forces a la recerca d’un escac i mat transcendental; i , d’una altra encara, una crònica de les tensions ocasionades per la guerra freda entre els EUA i l’URSS, on Bobby Fischer i Boris Spassky són, en realitat, dos peons d’un taulell gegant anomenat ideologia: la victòria del primer va provocar l’èxtasi del poble nord-americà, que ho va celebrar com si hagués guanyat la Tercera Guerra Mundial.
Zwick detalla tot això amb pulcritud i jugant net: la figura del contrincant (excel·lent Liev Schreiber) està contemplada amb rigor, lluny de l’estereotip del dolent de 007 en què s’hagués pogut inspirar. A Tobey Maguire li correspon un paper més complex, que defensa amb honestedat.

TRÀILER                                                         FOTOGRAMAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada