HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 31 de gener de 2017


Gabe Polsky. Estats Units-Rússia, 2014
amb: Ken Kurtis (narració), Vyacheslav Fetisov, Scotty Browman, Anatoli Karpov i Tatiana Tarasova
VO en anglès i rus amb subtítols en castellà. 76 minuts

Narra els destins encreuats de la Unió Soviètica  i de l’equip rus d’hoquei sobre gel conegut com “L’exèrcit roig”: una generació única en la història de l’esport.
L’excapità de l’equip, Vyacheslav Fetisov, evoca la seva extraordinària trajectòria: primer, adulat com a un heroi nacional i després, condemnat com a enemic públic.
D’heroi nacional a persona non grata. Després, ministre d’Esports sota la presidència de Putin, amb qui manté una estreta relació, i senador. La trajectòria de Vyacheslav Fetisov resumeix l’esquizofrènia que vivia l’esport més enllà del Teló d’hacer. Al 1980 era la més ferma promesa de la selecció de l’UrSS d’hoquei sobre gel. Un equip llegendari, el millor del món, al que una inesperada desfeta contra els EUA en la lligueta final dels Jocs Olímpics d’hivern de Lake Placid (que als EUA qualificaren de miracle sobre gel), va desestabilitzar: a partir d’allí el conjunt es va renovar, Fetisov va passar a capitanejar-lo i les victòries es succeïren. Però després dels Jocs de Calgary (1988) i el seu pols amb les autoritats soviètiques (amenaça amb abandonar la selecció per aconseguir jugar amb els New Jersey Devils de l’NHL), la imatge del jugador va trontollar. El seu camí seria gairebé paral·lel al d’un país que començava a viure canvis estructurals profunds a tots els nivells.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada