HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 7 de febrer de 2017


Paul Weitz. Estats Units, 2015
amb: Lily Tomlin, Julie Garner, Marcia Gay Harden, Judy Greer I Sam Elliott
VO en anglès amb subtítols en castellà. 79 minuts

Narra un dia en la vida d’Elle que comença amb un trencament amb la seva companya sentimental, Olive, i continua amb la inesperada visita de la seva neta, Sage, que li demana ajut per a poder avortar i necessita una suma de diners que cap de les dues té i que hauran de buscar durant aquell dia. Així Weitz construeix un relat sobre la dona a partir de tres generacions diferents –àvia, mare i néta—en què la idea principal al voltant de la qual gravita la història podria ser què significa ser dona avui per a cadascuna d’elles, atenent a què els contextos socials dels que sorgeix la seva educació són força diferents.
Evidentment, predominarà el retrat d’Elle, una professora de literatura amb aspiracions artístiques que mai no arribaran a quallar del tot i que representa a la perfecció la generació de Woodstock, aquella que va veure com l’ansiada revolució mai no va arribar i, a més, hagueren de ser testimonis de la convulsa dècada dels setanta que va donar pas a una dècada encara més fosca, la dels vuitanta. Un bagatge que ha convertit Elle en el que és, però que no dubta en ajudar la seva néta per aconseguir els diners necessaris per l’avortament.
Bo i que popera a la road movie pel desplaçament constant de les seves dues protagonistes, la pel·lícula de Weitz aposta pel relat íntim però allunyat de qualsevol connotació en excés sentimental. Amb uns diàlegs brillants que oscil·len entre la comèdia i el drama, donant com a resultat una tragicomèdia gens afectada i bastant incisiva.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada