HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 21 de febrer de 2017


Stéphane Brizé. França, 2015
amb: Vincent Lindon, Yves Ory, Karine de Mirbeck, Matthieu Schaller i Xavier Mathieu
VO en francès amb subtítols en castellà. 93 minuts

Als 51 anys, després de passar 20 mesos a l’atur, Thierry troba una feina que no triga a enfrontar-lo a un dilema moral: per evitar que l’acomiadin, ha d’acceptar-ho tot?
<<Les meves pel·lícules sempre havien estat intimistes, mai no feien referència a l’home i al seu entorn social. El següent pas era observar la brutalitat dels mecanismes i dels intercanvis que regulen el nostre món a través d’un individu sotmès a una situació precària i enfrontat a la violència de la societat. Vaig escriure el guió amb Olivier Gorce. La seva anàlisi i la seva mirada sobre la temàtica social i política actual són summament pertinents. Va ser el company ideal per a aquest projecte.
Des que vàrem començar a escriure la història, de seguida vaig saber que es tractaria d’una pel·lícula rodada amb un equip restringit i amb actors no professionals, a excepció de Vincent Lindon. Hi ha nombrosos papers que corresponen a una funció determinada: els guardes de seguretat, la banquera, els funcionaris de l’Oficina d’ocupació, les caixeres, etc. Coralie Amédéo, la direcotra de repartiment, va començar cercant persones que realitzessin el mateix paper en la seva vida diària. La majoraia em va deixar atònit. Dubto que sàpiguen fer el que fa un actor, però crec que no hi ha un sol actor que pugui fer allò que fan ells. És al·lucinant veure arribar persones anònimes davant d’un realitzador i una directora de càstings als que no coneixen de res i ser capaços d’imposar amb autoritat absoluta una veritat forta i brutal.>>

TRÀILER                                                STÉPHANE BRIZÉ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada