HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 19 de febrer de 2013

Philippe Falardeau. Quebec, 2011
amb: Fellag, Sophie Nélisse, Émilien Néron, Danielle Proulx i Brigitte Poupart
VO en franès amb subtítols en castellà. 94 minuts

Basada en l’adaptació de la peça teatral d’Evelyne de la Chenelière, Monsieur Lazhar narra la trobada de dos mons molt distants i el poder de l’autoafirmació.
Bachir Lazhar, de 55 anys i origen algerià, és contractat per una escola de Mont-real com a substitut d’un mestre de primària que ha mort en tràgiques circumstàncies. El carisma i la forma molt particular d’ensenyar del professor Lazhar resultaran fonamentals per treure endavant el curs i canviar la vida dels seus joves alumnes.
Mitjançant una gran sensibilitat i amb un gran sentit de l’humor, el realitzador segueix la trajectòria d’un home senzill disposat a superar les seves pròpies contradiccions per acompanyar uns nens més enllà del silenci i el tabú de la mort.
Bachir és un immigrant nord-africà profundament secular que no busca solucions ni en la religió ni en la moral ni en els seus referents culturals, sinó en allò que fa referència a l’ensenyament, a la seva relació comuna amb l’idioma i la literatura franceses, i després en l’acte essencial de la comunicació en si.
També hi ha ironia en el fet que Bachir va a ensenyar a una antiga colònia (Quebec) que manté una relació particular amb el francès, quan ell mateix procedeix d’una antiga colònia (Algèria).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada