HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 10 de juny de 2014

PARAÍSO: FE    

Ulrich Seidl. Àustria /Alemanya/França, 2012
Amb: Maria Hoffstätter i Nabil Saleh
VO en alemany i anglès amb subtítols en castellà. 120 minuts

A Paraíso: fe Ulrich Seidl explora el que significa portar una creu. Per Anna Maria, una especialista en raigs X, el paradís és Jesús. Dedica les seves vacances a predicar, anant de porta en porta per tota Viena amb una figura de la Verge Maria de 40 centímetres d’alt.
Però un bon dia, després d’una llarga absència, el seu marit, un musulmà egipci en cadira de rodes, torna a casa i la vida d’Anna Maria descarrila. Els crits s’uneixen als himnes i als precs. La pel·lícula narra el via crucis d’un matrimoni i descriu els anhels amorosos d’una dona. Davant la seva frustració sexual i els seus profunds desitjos reprimits, la protagonista cerca la felicitat en el seu amor espiritual per Jesús, a qui finalment també distja com a home terrenal.

GLOSSARI

La Verge itinerant o Madonna itinerant es refereix al costum d’alguns catòlics devots de dur una figura de la Verge Maria, amb suposats poders curatius, de casa en casa. Els membres de la Legió de Maria són els que més s’entreguen a aquesta forma d’adoració a la Verge. Entre les quasi 4.000 figures que circulen a Àustria, la Madonna amb la rosa mística és la més popular. Aquesta representació de 40 centímetres d’alt és la que s’ha utilitzat per al rodatge de la pel·lícula amb el vistiplau de l’Església Catòlica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada