HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

HORARIS SESSIONS DIMARTS DE NOVEMBRE I DESEMBRE
Descarrega't aquí el tríptic de novembre i desembre


dimarts 3 de juny de 2014


Ulrich Seidl. Àustria /Alemanya/França, 2012
amb: Margarethe Tiesel, Peter Kuzungu, Inge Maux, Dunja Sowinetz, Helen Brugat i Gabriel Nguma Mwarua
VO en alemany i anglès amb subtítols en castellà. 120 minuts

A les platges de Kènia anomenen “sugar mamas” a les europees que, a canvi d’una mica d’amor, asseguren la subsistència a joves africans. Teresa, una austríaca de cinquanta anys i mare d’una filla adolescent, decideix anar-se’n de vacances a aquell paradís de l’exotisme. Busca amor, però passa d’un “beach boy” a l’altre, de desil·lusió en desil·lusió, i acaba per rendir-se davant l’evidència: a les platges de Kènica, l’amor és un producte comercial.

Paraíso: amor aborda amb una bona dosi d’umor el tema del turisme sexual, de les dones entrades en anys i dels homes joves, del valor comercial de la sexualitat, del poder unit al color de la pell, d’Àfrica i Europa, i de com es passa d’explotat a explotador.

GLOSSARI

Beach boys: joves africans que treballen a les platges de Kènia oferint clauers, passejades en barca i safaris als turistes amb la fi de conèixer dones europees i prostituir-se. Parlen anglès, alemany i francès. Les dones paguen pels seus serveis amb diners o objectes de valor (motos, cotxes o cases). La majoria dels beach boys somien amb viure a Europa.
Sugar mamas: nom que es dona a Kènia a les europees que “mantenen” a joves africans: en altres paraules, que paguen pels seus serveis sexuals.
Petó mzungu: nom que es dona a Kènia al petó amb llengua, tan poc habitual com el sexe oral amb dones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada